Град Ваљево ће добити 11 милиона динара за опремање игралишта у двориштима ваљевских обданишта од Министарства државне управе и локалне самоуправе. Тим поводом је јуче у Београду, уговор са министром Александром Мартиновићем потписао помоћник градоначелника Драгутин Кузмановић.

У оквиру програма подршке развоју и функционисању система локалне самоуправе, која је у складу са Законом о играма на срећу обезбеђена у оквиру буџета Републике Србије, Министарство државне управе и локалне самоуправе доделиће новац за 43 локалне самоуправе, међу којима је и Ваљево.

„Типско игралиште у склопу комплекса Предшколске установе „Милица Ножица“ назив је пројекта који ће се финансирати са 11 милиона динара, а којим је планирано уређење дечјих игралишта која постоје у склопу обданишта у Ваљеву.

„Уговоре смо потписали данас, тачно један дан пре обележавања 24. годишњице од НАТО агресије на СРЈ. Хтели смо да покажемо да без обзира на све муке и невоље које смо имали 1999. године, али и каснијих година, да је Србија жива и да су живи њени грађани, да се боримо и идемо напред“, истакао је министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, приликом свечаног потписивања уговора у Палати Србије.

Министар Мартиновић је потписао са 43 локалне самоуправе уговоре о додели 578 милиона динара за реализацију различитих локалних пројеката широм Србије.

📸 Glo FotoVideoStudio