На финалном турниру Првенства Србије за млађе такмичарске категорије, који је одржан у СРЦ Петница, играчи до 19 година Ватерполо клуба „Валис“, победили су београдску „Бањицу – Партизан” резултатом 12:11 и заслужено постали прваци Србије. 

Поводом великог успеха младих ватерполиста, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић угостио је златне момке и честитао им овај феноменалан резултат.

„Велика ми је част и задовољство да угостим екипу Ватерполо клуба „Валис“, која је постала првак државе за 2003. годиште. Момци, свака вам част! Град Ваљево се поноси резултатом који сте постигли и ја вам у име града Ваљева и у своје лично име честитам. Знам колико је тешко постићи овакав резултат и то само показује колики квалитет имате, а ја вам желим пуно успеха у даљој каријери. Ваш клуб игра највиши ранг такмичења код нас и сигуран сам да сте ви будућност Ватерполо клуба „Валис“ и ватерполо спорта уопште. Криво ми је што данас нису са нама седам ваших саиграча и тренер, који су се одазвали припремама репрезентације, што је још један огроман успех и њима на томе честитам.

Оно што хоћу да вам кажем јесте да је град Ваљево спреман да пре свега унапреди спортску инфраструктуру за водене спортове. Радимо на изради урбанистичког пројекта са идејним решењем за затворени базен, односно спортски центар „Сењак“ са затвореним базеном и надам се да ћемо по изради тог пројекта обезбедити новац и доћи у ситуацију да тај пројекат изгурамо до краја и да у самом центру града, где постоје већ термалне воде, имамо један озбиљан објекат за водене спортове. Знам колико је тешко и напорно, знам како тренирате током године и колико је тешко и то организовати и зато је ваш резултат који сте постигли  много већи. У финалу сте победили „Партизан“, који је најтрофејнији клуб у историји ватерполо спорта. Ја само могу да кажем да смо сви поносни на вас и да ћемо се трудити на све могуће начине да вам помогнемо да ваша каријера иде узлазном путањом“, поручио је градоначелник Гојковић.

Млади ватерполисти су истакли да су се надали победи, али да се нису опуштали у финалу, јер су знали да играју против клуба који је најтрофејнији клуб у историји и да је ово за њих непоновљиво искуство.