Изложба студентских идејних решења за отворене јавне просторе Ваљева, на тему смањења утицаја климатских промена и једнакости у здрављу, као и кратко образложење радова, одржаће се у уторак, 4. јула на Архитектонском факултету Универзитета у Београду на другом спрату (сала 218), од 11 – 14 часова.

Пројекти су настали као производ рада на предмету „Студио М02У – Партиципативни урбани дизајн“,  у току пролећног семестра школске 2022/23 године.

Овај предмет је ове године и део међународног научно-истраживачког пројекта CliCCHE, који окупља четири академска партнера, истраживачки центар и четири града из Италије, Кипра, Португала и Србије: Универзитет у Камерину – Италија; Универзитет у Београду; Национални истраживачки савет – Рим; Кипарски институт – Никозија; Универзитетски институт из Лисабона и придружени градови: Град Ваљево, Сан Бенедето дел Тронто – Италија, Лисабон, Општина Строволос – Никозија.

При конципирању пројеката су узете у обзир сугестије које су студенти добили од грађана током радионице одржане 24. марта у згради Градске управе Ваљева, као и у оквиру попуњених анкета.