Протеклог викенда Ваљево је угостило чланове НС ИПА Србије – Интернационалне полицијске асоцијације Србије, у оквиру спортских сусрета које је ове године организовала регија Ваљево, под слоганом „Дани отвореног срца града Ваљева – служба кроз пријатељство“.

Представници ИПА регија из Загреба, Сарајева, Бјељине и Темишвара су се такмичили  у оквиру турнира у малом фудбалу и у куглању. Чланове делегација гостију примио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић са сарадницима. Он им је пожелео пријатан боравак у Ваљеву и пуно успеха у такмичењу.

ИПА Србија-регија Ваљево показала се као добар домаћин и учесници спортских сусрета су поред надметања у Хали спортова и у хотелу „Омни“ имали прилике да упознају Ваљево и да посете Дивчибаре, Истраживачку станицу у Петници, Музеј и остале знаменитости нашег града.

ИПА је највећа полицјска организација на свету и једина је међународна струковна организација полицајаца, како активних, тако и пензионисаних, без обзира на функцију, ранг, религију, пол, националност или расу.