Управа Дома здравља донела је одлуку да од данас КОВИД амбуланта поново буде у Новом насељу, а зграда Дома здравља буде на располагању свим осталим пацијентима, због знатно мањег броја прегледа, који се последње две недеље крећу између 200 и 300 дневно.

Грађани са респираторним инфекцијама сумњивим на коронавирус прегледали су се у Дому здравља и протеклог викенда, до недеље увече до 19.00 часова. Од данас, сваког дана од 7.00 до 21.00 сат сваког дана, КОВИД амбуланта биће у Новом насељу. Као и пре, ту ће постојати једна педијатријска ординација за децу и школску омладину.

Јуче су дезинфиковане све просторије Дома здравља, тако да ће од данас, од 7.00 часова ујутро пацијенти моћи да долазе на редовне прегледе у централну зграду установе примарне здравствeне заштите. Прегледи одраслог становништва код лекара опште медицине и медицине рада су на другом спрату, лабораторија је на првом спрату, док ће дечје и школско одељење бити у свом простору.

Систематски прегледи деце за упис у први разред код педијатра, који почињу данас, спровешће се у Дечјем диспанзеру Дома здравља, а не у амбуланти Пети пук, како је било предвиђено.

Од данаас је одраслом становништву на располагању и амбуланта у Дому пензионера, а прегледи радника и други специфични прегледи се из амбуланте Дивци враћају у Дом здравља (трећи спрат).