Концертом једног од тренутно најбољих српских камерних гудачких оркестара „13 гудача“, под диригентском палицом проф. др Срђана Сретеновића, у свечаној сали МШ “Живорад Грбић” Ваљево, свечано је отворено пето међународно такмичење “Златне степенице”.

У име градоначелника града Ваљева Лазара Гојковића, члан  Градског већа Владимир Мишковић је свечано отворио такмичење и том приликом поздравио публику и пожелео такмичарима пуно успеха.

“Сви ми који смо крајем осамдесетих година ишли у Прву школу, имали смо прилику да видимо како ниче један диван објекат у којем се сада налазимо, али права музичка школа није овај објекат, права музичка школа сте ви ученици и професори. Нема пуно људи талентованих за музику, али ја још нисам срео човека који не воли музику. Зато вам хвала на томе што нас проводите кроз свет музике и што нам дајете прилику да се дружимо са вама и да вам мало помогнемо у  свему овоме што ви организујете”, поручио је Мишковић.

Пето међународно такмичење гудача „Златне степенице“, у организацији МШ „Живорад Грбић“, почело је у четвртак,  25. маја и трајаће до 29 маја.

Ове године такмичење се реализује у простору МШ „Живорад Грбић“ и у сали Ваљевске гимназије, а на њему ће наступити 154 учесника, солиста, камерних ансамбала и два оркестра са територије бивше Југославије.  

Генерални покровитељ такмичења је град Ваљево.