Меморијалана атлетска трка „Генерал Ђукић“ биће одржана у недељу, 30. октобра 2022. године, на стази Платани – Јовања – Платани, на путу Ваљево – Бајина Башта.

Програм меморијалне трке почиње у 10 сати код ресторана „Платани“. Право учешћа имају предшколци, ученици основних и средњих школа, сениори, ветерани, припадници Војске Србије и припадници полиције.

Покровитељ меморијалне трке је Град Ваљево, организатор Спортски савез Ваљева, а технички организатор Атлетски клуб „ВАК 014“.
Проглашење победника за ученике биће након завршетка свих ученичких трка, а за остале категорије након завршетка преосталих трка. По први пут ће бити раздвојене трке деце која активно тренирају и деце која не тренирају, а прво ће стартовати деца која се активно баве спортом.

Атлетска трка „Генерал Ђукић“ уврштена је у ред спортских атлетских такмичења у нашој земљи, а организује се годинама у знак сећања на оснивача Олимпијског комитета  генерала Ђукића.
Трка се одржава на дан када је Светомир Ђукић, тада поручник, 1906. године организовао пешачку трку која је била прва атлетска манифестација на територији Србије, а тај дан је био и почетак рада Српског олимпијског комитета.

Промотери овогодишње меморијалне трке су успешни атлетичари Оливера Јевтић и Стенли Кипруто.

Програм меморијалне трке: