На згради Градске управе Ваљево се и ове године виори ромска застава, поводом 8. априла – Међународног дана Рома.

Градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић je уочи Међународног дана Рома који се обележава сутра, честитао празник свим суграђанима ромске националности и састао се са извршним директором Асоцијације координатора за ромска питања Драганом Грачанином, представницама Центра за интеграцију Рома Маријом Весић и Данијелом Јанковић и Љиљаном Крстић, службеницом Градске управе, запослене по пројекту „Повећање запошљивости високообразованих Рома у Србији“.

Представници ромске заједнице су упознали градоначелника са изазовима са којима се сусрећу, али и са резултатима који су остварени по питању побољшања живота Рома у нашем граду.
Ваљево спада у градове који предњаче по питању унапређења положаја ромске популације, а са представницима ромске заједнице се разговарало о пројектима који ће бити ускоро реализовани и који ће допринети решавању проблема, као што су запошљавање, образовање, становање, али и инфраструктурно опремање насеља у којима живе.
Данашњи гости захвалили су се градоначелнику Ваљева Лазару Гојковићу и пожелели да се добра сарадња настави и у будућности, како би Роми у нашем граду били у потпуности интегрисани у наше друштво.

Бахтало о 8. априли!