И ове године, на згради Градске управе Ваљево виори се ромска застава, поводом 8. априла Међународног дана Рома.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је честитао празник свим суграђанима ромске националности и састао се представницима ромске заједнице у нашем граду.

Са Драганом Грачанином, извршним директором Асоцијације координатора за ромска питања и представницама Центра за интеграцију Рома Маријом Весић и Љиљаном Крстић, градоначелник Гојковић је разговарао о положају Рома у Ваљеву.  

Након прошлогодишњег сусрета и разговора, реализују се четири пројекта која за циљ имају унапређење положаја и социјалну инклузију Рома.

Гости су градоначелника упознали са изазовима са којима се сусреће ромска заједница, али и са резултатима заједничких напора да се ови изазови превазиђу. Добијена је подршка за учешће у пројектима који се финансирају од стране Владе Србије и међународних организација.

Један од заједничких приоритета у наредном периоду је успостављање координатора за ромска питања и Град Ваљево и представници ромске заједнице улажу напоре да и наш град што пре добије особу која ће иницирати пројекте који се баве овом популацијом.

Бахтало о 8. априли!