Mинистарка привреде Анђелка Атанасковић данас је у Ваљеву, у присуству градоначелника Лазара Гојковића,  обишла фабрику „Матијевић кревети“, као једну од успешних фирми која користи средства Фонда за развој Србије. Ова фирма која послује од 1994. године, најпре као столарска радионица, а потом од 2016. године као предузеће, запошљава 60 радника. Производи све врсте кревета, а већину производа извози на тржиште Европске уније, пре свега у Немачку и окружења.

Познати су по томе што немају ниједну рекламацију, иако се током године прода велики број кревета. Власник предузећа је Бранко Матијевић, млади привредник који је унапредио столарску радионицу свог оца и данас успешно послује и има велике планове за развој фирме.

Министарка Анђелка Атанасковић је рекла да као министарка жели да обиђе мале и средње привреднике, како би их Србија упознала и како би се видело да може и у Србији успешно да се послује и живи од преданог рада:

„Наши људи треба да схвате да је важно да се окрену својој земљи и да је све више младих који намеравају да остану и раде заједно са нама. Г. Матијевић је одличан произвођач, одлично ради, друштвено је одговоран, што сам видела кроз његове донације у креветима за болницу у Арени. Донирао је и Обреновцу када су биле поплаве и свака му част на томе. Он је човек од поверења и колико сам чула од његових радника, одушевљени су са њим, као својим послодавцем. То је позитивно и за Србију и за наше раднике. Имао је подстицаје од Министарства привреде и то је паметно искористио. Видела сам и које је машине купио, чиме је убрзао процесе и повећао производњу и самим тим упослио и више радника. Драго ми је што планира повећање производње, нову халу и ново запошљавање. То је одлична вест за Ваљево и дај Боже да има што више оваквих привредника.“

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је рекао да је ово прави начин да се посетом једној успешној фирми на лицу места, покаже да су привредници најважнији и да је заједнички задатак како на локалном, тако и на републичком нивоу да учине све да олакшају и унапреде услове пословања наших суграђана.

„Ова градска власт, у сарадњи са републичком, има задатак да унапреди комуникацију са привредницима. На тај начин ћемо свако на свом нивоу помоћи да се реше неки од проблема који успоравају раст наших предузећа. Mи у Ваљеву можемо унапредити комуналну и путну инфраструктуру.

Министарство привреде је граду Ваљеву већ помогло тиме што заједнички финансирамо изградњу нове саобраћајнице у Привредној зони. Са још једним пројектом смо ове године конкурисали код Министарства. Верујем да ће и ова данашња посета бити потврда да ће и у наредном периоду Министарство привреде подржати Ваљево и ваљевске привреднике”, рекао је градоначелник.

Бранко Матијевић, власник предузећа „Матијевић кревети“ захвалио се на посети и што је од свих успешних фирми у Ваљеву, министарка изабрала баш његову.

„Ово је млада фирма, која постоји тек пет година. Али она није настала сама по себи, већ је наследник столарске радионице „Матијевић“ која је била у власништву мог оца и која датира од 1994. године. Радња је расла и развијала се, а ја сам наставио даље производњу кревета коју смо започели 2004. године. Кренули смо са домаћим тржиштем, али како је време пролазило, ми смо сада претежно извозници. Извозимо преко 70 одсто наше производње у Европу и у земље у окружењу. Желим да се захвалим Министарству привреде, које је последње три године раме уз раме са мном, у виду субвенција учестовавло у усавршавању моје фирме. То се огледало у веома доброј комуникацији са запосленима у Министарству и у субвенцијама, које уопште нису мале. Купили смо озбиљне машине и субвенције су након три године око 12 милиона динара. Купили смо врхунске ЦНЦ машине, фарбару и још неке машине. Желим да позовем моје колеге да учествују  и конкуришу преко Развојне агенције Србије за добијање тих субвенција. Немојте губити време, ево иде и нови конкурс и ја планирам и ове године да конкуришем за нове машине и нова средства, а то нам много значи“, закључио је Бранко Матијевић.