Тим за школе донео je одлуку да од  24. јануара 2022. године, ученици од првог до четвртог разреда основних школа наставу похађају непосредно, док ће ученици од петог до осмог разреда пратити наставу по комбинованом моделу и ићи у школу дан за даном, подељени у две групе. За ученике средњих школа настава ће се такође одвијати по комбинованом моделу.

Бранко Ружић, први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, изјавио је да су овакву одлуку донели након детаљне анализе свих параметара и података надлежних институција и да је тренутно ово најбоље решење и за ученике и за запослене. Такође, навео је да ће Тим за школе, као и до сада пратити стање и доносити одлуке на недељном нивоу.
Тим за школе апелује и очекује од ученика и запослених у школама, као и родитеља ученика, да доследно примењују мере личне заштите од инфекције како у школи, тако и ван школе. Посебно је важно избегавати масовна окупљања у затвореном и на отвореном простору, нарочито уколико се током окупљања не примењују прописане мере личне заштите.

За  време и током боравка у школи, од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта, обавезна је употреба заштитних маски  за све запослене, ученике и трећа лица.
Такође, потребно је појачати мере опште и личне хигијене (прање и дезинфекција руку), а нарочито водити рачуна о редовном проветравању свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи.