Министарство спорта Републике Србије са 6,5 милиона динара финансираће пројекат града Ваљева, који се односи на реконструкцију објекта Дома спорта „Генерал Светомир Ђукић“, а тиче се машинских инсталација, односно клима комора. Из буџета града, у овој буџетској години је Установи за физичку културу „Валис“ пребачено још 12 милиона динара за завршетак унутрашњег уређења некадашњег „Партизана“. Овим новцем ће се урадити, поред машинских инсталација, други део зграде са свлачионицама и ходник у објекту.

Окончањем ове фазе радова, објекат Дома спорта „Генерал Светомир Ђукић“ ће се сврстати у ред најуређенијих спортских објеката у Србији, спремних да се у њима организју бројни садржаји, пре свега за децу предшколског и школског узраста и за потребе спортских клубова.

„Када се сетимо у каквом стању је био овај објекат и погледамо га сада, видимо колики је пут пређен и колико напора смо ми као Град, уз подршку Републике Србије уложили да уредимо Дом спорта „Генерал Светомир Ђукић“, који је један од симбола Ваљева. Захваљујући доброј сарадњи са ресорним министарством која је започела у претходном периоду, а која је настављена и са садашњим представницима Министарства спорта, приводимо крају радове на уређењу и поносни смо на то како већ сада Дом спорта изгледа. Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и ја смо приликом посете претходног министра Ваљеву искористили да представимо неке од најважнијих пројеката за Ваљево. Ово је потврда добре сарадње са Министарством спорта, која се наставља и са новим сазивом“, рекао је члан Градског већа задужен за спорт Владимир Мишковић.

Подсетимо, реконструкција некадашњег „Партизана“ је до сада спроведена у две фазе. Најпре је урађена спољна реконструкција, вредности 40 милиона динара, од чега је Ваљево финансирало са 28, а држава са 12 милиона. Потом се прешло на унутрашњу реконструкцију, у оквиру које је урађен део свлачионица, паркет и подлоге у обе сале, нови кошеви, за шта је издвојено 20 милиона динара новца из градског буџета. Након ове треће фазе унутрашње реконструкције, Дом спорта „Генерал Светомир Ђукић“ ће бити додатно уређен  за спровођење планираних активности усмерених ка развоју спорта у Ваљеву.