Мастер наставник Никола Савић, докторанд Јавног здравља, добитник је признања „Златни знак“ за допринос образовању здравственог кадра у Републици Србији.

Престижно признање „Златни знак“ представља награду за пет истакнутих професионалаца у области медицинских наука и образовања будућег медицинског кадра. О номиновању појединаца и коначаном одабиру награђених кандидата одлучује комисија Савеза здравствених радника Републике Србије, под покровитељством Министарства здравља.

Награде су уручене на Конгресу „Знање као путоказ“, одржаном 30. јуна у Конгресном центру “Палисад” на Златибору.

Никола Савић добитник је признања за остварење квалитета образовања, његово унапређење и бројне угледне активности, које су представљене на конгресу.

Наставник Никола Савић, тренутно је на докторским студијама Јавног здравља на Медицинском факултету у Крагујевцу. Запослен је као наставник стручних предмета у Медицинској школи „Др Миша Пантић“ и Факултету здравствених и пословних студија у Ваљеву. Аутор је великог броја стручних, научних и истраживачких радова, представљених на националном и међународном нивоу. Један је од координатора и едукатора у програмима популационе политике за Град Ваљево и Амбасадор програма популационе политике у сарадњи Србије и Словеније. Аутор је угледних припрема за наставни час, публикованих и представљених на Међународном сајму књига, у публикацији „Час за углед“.

Ментор је ученицима и студентима, награђеним од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Амбасаде Француске и бројних медицинских установа и удружења. Здравствени васпитач у сарадњи са Кабинетом министра без портфеља и Заводом за јавно здравље Ваљево.