Традиционални Новогодишњи турнир у малом фудбалу, под покровитељством града Ваљева, а у организацији Фудбалског савеза Ваљево, одржаће се од 1. до 10. јануара 2022. године у Хали спортова.

„Прошле године Новогодишњи турнир није одржан због епидемиолошке ситуације, али ове године смо определили средства у износу од 500 хиљада динара. Као и претходних година, имаћемо око десет категорија. Овом приликом позивам све фудбалере и љубитеље спорта да дођу у Халу спортова, али бих такође пожелео срећу свим учесницима турнира. Оно што бих посебно истакао је да ће овогодишњи директор Новогодишњег турнира бити легенда ваљевског фудбала, човек који је синоним за фудбал у овом граду, а то је господин Милан Цига Петровић“, поручио је Марко Јевтић, председник Сталне манифестације – Новогодишњи турнир у малом фудбалу.

На Новогодишњем турниру у малом фудбалу екипе ће играти по категоријама и то: Сениори, Јуниори, Кадети, Пионири, Петлићи 2009, Петлићи 2010, Полетарци 2011, Полетарци 2012, Пачићи 2013. и Пачићи 2014. годиште.

„Ово је турнир који се организује преко 40 година. Позвао бих све љубитеље спорта, посебно фудбала, да новогодишње и божићне празнике проведу са нама у Хали спортова. Због епидемиолошке ситуације биће ограничено на 30% капацитета, али се надам да ће се као и претходних година пријавити од 100 – 120 екипа. Ми ћемо се потрудити да организација буде на завидном нивоу, а искористио бих прилику и да се захвалим граду Ваљеву на издвојеним средствима за овогодишњи турнир у малом фудбалу“, рекао је Радован Терзић, председник Фудбалског савеза Ваљево.
Пријава екипа је до 29. децембра 2021. године, а извлачење ће бити на телевизији Вујић, 30. децембра 2021. године у 20.00 часова.