Премијером представе „Срећно место“, обележен је Дан Центра за културу Ваљево.

По тексту Милице Живковић, а у режији Ангелине Лукић, синоћна премијера представе која се бави проблемима младих, изазвала је огромну пажњу публике.

„Наизглед, ово је још једна прича о још једној тинејџерки која се није снашла у одрастању. О терету који носи због превеликих очекивања родитеља. Због њихових немоћи и њене немоћи. Због осуде вршњака који су другачији од ње. Због неразумевања околине, због неразумевања уопште…Ово је прича о љубави која се деси. Прича о срећном месту које је далеко и дубоко у нама. Које неки никад не пронађу. Ово је прича без краја“, речи су редитеља представе Ангелине Лукић.

Обележавању Дана Центра за културу Ваљево присуствовали су представници града Ваљева, представници јавних предузећа и установа културе, као и многобројни гости.

Подсећамо, зграда садашњег Центра за културу је грађена од 1953. до 1960. године, а Дом културе Ваљево свечано је отворен 8. марта 1960. године, балетском представом ,,Охридска легегенда“ Стевана Христића, у извођењу Народног позоришта Београд.