Полагањем венаца и цвећа у Спомен парку на Петом пуку, данас је обележен 15. септембар – Дан ослобођења Ваљева у Другом светском рату.

Венце су положили представници Војске Србије, СУБНОР-а, а у име града Ваљева заменик председника Скупштине града Ваљева Виктор Мићић и секретар Скупштине града Ваљева Младен Симовић.

Потом је у Спомен парку на Петом пуку одржан и пригодан програм, у организацији СУБНОР-а Ваљево.

Скупу су присуствовали представници СУБНОР-а из целе Србије, а у име града Ваљева присутнима се обратио заменик председника Скупштине града Ваљева Виктор Мићић.

„Поздрављам све госте, представнике СУБНОР-а широм Србије, домаћина СУБНОР-а Ваљево, који је показао да је добар домаћин, да негује тековине Другог светског рата, ослободилачке борбе и да негује и уважава потомке и борце. На овом месту, традиционално више деценија обележава се и обележаваће се Дан ослобођења града Ваљева у Другом светском рату. На овом месту ћу нагласти још једну ствар, а то је данашњи празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе, са нагласком на јединство, које нам је у овим изазовним временима потребно више него икада. Желим вам угодан боравак у граду Ваљеву, надам се да ћете одавде понети лепе успемене и да ћете се одазивати и у будућности да заједно обележавамо, сећамо се наших предака, а дајемо пример нашим потомцима како се чува, негује и слави слобода“, поручио је Мићић.

Скупу су се обратили председник СУБНОР-а Ваљево Рајко Милутиновић, Никола Кузмановић, најстарији представник СУБНОР- а Ваљево, Јово Барошчевић, потпредседик СУБОНОР- а Србије и председник СУБНОР- а Војводине, представник СУБНОР- а Златибор и драмски уметник Лепомир Ивковић.

Данашњем скупу су поред бројних грађана присуствовали и ученици ОШ „Андра Савчић“ Ваљево.