„Овчарска изложба 2021“, као и 4. Фестивал јагњећег печења, одржаће се у недељу, 3. октобра 2021. године у Причевићу.

„Позивам све одгајиваче оваца праменке сјеничке расе да се пријаве, да учествују у изложби која ће се одржати 3. октобра, а овом приликом и да позовемо све мајсторе који пеку јагњад и спремају гулаш да се пријаве да ту манифестацију одржимо и да успе, као што је успевала и претходних година“, рекао је Драгутин Кузмановић, директор „Агроразвоја“.
За фестивал јагњећег печења очекује се број људи као и претходних година, а што се тиче овчарске изложбе, требало би да буде изложено између 250 и 300 грла.

„Што се тиче колекција, то ће бити у неким оквирима од прошле године. Ми смо сада добили интересовање од људи директно са Пештера да би волели да учествују. Међутим, ми морамо да видимо каква је ситуација око епидемиолошких мера и свега, да видимо са ветеринарским станицама на који начин ће људи довести та грла и да испоштујемо те наше процедуре. Између 250 и 300 грла би требало да буде изложено, то буде око 35 до 40 колекција. Имамо могућност да примимо све заинтересоване са територије Колубарског округа“, нагласио је директор „Агроразвоја“.

Један од оснивача фестивала јагњећег печења Радован Мирковић из Причевића, позвао је све заинтересоване да се пријаве за такмичење печења, како би и овај фестивал био успешан као и претходних година.

„Испред Месне заједнице Причевић, позивам људе да дођу на овчарску изложбу праменке сјеничке расе, првенствено пољопривреднике из нашег комшилука и из околних села, као и на највећи фестивал у нашем крају, фестивал јагњећег печења. Одржаће се такмичење у печењу јагањаца и такмичење у прављењу гулаша од јагњећег меса. Надам се да ће се људи одазвати у што већем броју“, поручила је Мира Гавриловић, председник Месне заједнице Причевић.