Јесењи Сајам запошљавања одржан је данас на Градском тргу у Ваљеву, у организацији Градске управе Ваљево и Националне службе за запошљавање – Филијалa Ваљево.

Сајам је отворио градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и поручио да је ово одлична прилика за сва незапослена лица и нагласио да се у Ваљеву граде три нове фабрике, које ће нашим суграђанима понудити 2300 нових радних места.

„Велико нам је задовољство да данас организујемо Сајам запошљавања на отвореном. Ово је заиста добра прилика за сва незапослена лица, да дођу и информишу се о потенцијалним радним местима, али и све оне који су запослени да виде још неке пословне могућности. Свакако да нам је стало да данас дође што већи број људи. Морам и овог пута да истакнем да се у Ваљеву тренутно граде три фабрике, са 2300 нових радних места и заједно радимо на томе да број незапослених у нашем граду буде на нивоу статистичке грешке и да свако лице има могућност да се запосли“, поручио је градоначелник Лазар Гојковић.

Присутнима се обратио и директор Националне службе за запошљавање – Филијалe Ваљево Милан Ђенадић.

„Драго нам је да учествујемо и подржавамо све манифестације које имају за циљ запошљавање наших суграђана. Такође нам је драго што ће у наредном периоду бити отворен велики број нових радних места. С тим у вези ћемо бити наравно активни учесници на пољу запошљавања. Желим компанијама успех у тражењу радника, а тражиоцима запослења успех у запошљавању. Хвала вам и срећно“, рекао је Ђенадић.

Сајам запошљавања био је тематског карактера „У сусрет новим инвестицијама“, а посао су на данашњем сајму понудили највећи послодавци у нашем граду и то немачке компаније „Hansgrohe“ SE и “Bizerba”, „Gorenje“, ”Valy”, “Urban Tehnich”, “Turna Plastik”, које су незапосленим лицима понудили више од 500 слободних радних места.

Од образовних профила најтраженија су била занимања из области саобраћаја, машинства, електро струке, прераде пластике, грађевинарства, економије и администрације.
Све информације о актуелним програмима запошљавања послодавци и незапослени су могли да добију на штанду Националне службе за запошљавање, а незапосленима је пружена и помоћ у писању радне Биографије (CV).