Због преоптерећености капацитета КОВИД амбуланте Ново насеље, од данас ће се прегледи пацијената са сумњом на инфекцију короном изместити у зграду Дома здравља Ваљево. Истовремено се вакцинација премешта у хол Центра за културу Ваљево.

Пацијенти са дијагностикованим КОВИД-ом и респираторним инфекцијама користиће главни улаз у зграду, а лекарски прегледи обављаће се у приземљу, на Одељењу опште медицине. На располагању ће бити четири лекара истовремено, а тај број ће се по потреби повећавати. Пацијентима ће бити олакшано чекање на преглед јер је простор много већи него у Новом насељу, тако да ће при лошим временским условима више људи моћи да буде унутра.

Тестирање, узимање крви за лабораторијску анализу и снимање плућа рендген апаратом обављаће се у дну ходника, преко пута главног улаза. Издавање резултата је на инфо пулту. Општа медицина и део за дијагностику физички ће бити одвојени од остатка зграде и тај део ће бити искључиво намењен за КОВИД прегледе.

Сви остали прегледи грађанa спроводиће се на другом спрату, где ће ординирати лекари опште медицине и медицине рада, а улазиће се са задње стране зграде, иза просторија Службе хитне помоћи (као и у периоду док је трајала реконструкција предњег крила). То ће бити улаз и за лабораторију и за Гинекологију – за жене и труднице које немају симптоме респираторне инфекције или потврђени КОВИД.

У КОВИД амбуланту Гинекологије улазиће се на бочна покретна врата, десно од главног улаза Дома здравља.

КОВИД амбуланта за децу са респираторним инфекцијама и даље ће бити у приземљу Педијатрије – други улаз.

Због премештања КОВИД амбуланте у Дом здравља, као и због великог интересовања за трећу дозу, вакцинални пункт Дома здравља ће од данас радити у холу Центра за културу. Радно време ће бити од 8 до 20 часова, викендом од 8 до 18.