На данашњој 8. седници Скупштине града Ваљева, усвојена је Одлука о прибављању неизграђеног грађевиснког земљишта у јавну своју и то је уједно била и једина тачка данашњег заседања.

Град Ваљево прибавља, непосреном погодбом, неизграђено грађевинско земљиште у јавну својину. Катастарска парцела се налази у комплексу грађевинског земљишта у својини града Ваљева и неопходна је за формирање јединственог комплекса грађевинског земљишта у складу са Планом генералне регулације „Привредна зона“.

„Поступак прибављања ове катастарске парцеле, односно дела катастарске парцеле започет је пре две или три године, али није до краја спроведен. Парцела се налази у Привредној зони, величине 360 метара квадратних у власништву физичких лица. Сувласника је било осам, а после смрти једног сувласника по оставинском решењу их је десет. Неопходно је да ова парцела буде прибављена да би се на планираном делу издвојиле јавне саобраћајнице, а потом формирала јединствена целина која ће касније бити предложена инвеститорима за градњу“, навела је Јелица Стојановић, шеф Одсека за имовинско – правне и стамбене послове. 

Након усвајања ове Одлуке, одборници у Скупштини града Ваљева, минутом ћутања одали су почаст страдалима у НАТО бомбардовању.

У линку испод можете погледати 8. седницу Скупштине града Ваљева.