На конститутивној седници Привредног савета града Ваљева, која је одржана у петак, за председника је изабран Иван Стојилковић, директор компаније „Урбан-техникс“ из Ваљева.

Он је једногласно предложен и изгласан од стране привредника који су присуствовали овом састанку, док ће његов заменик бити изабран на неком од наредних Савета.

Ваљевски привредници, које је позвао градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, приликом овог првог сусрета су исказали спремност да удружени помогну Ваљеву да се у наредном периоду реализују бројни пројекти који ће унапредити пословну климу и живот у граду.

Конститутивној седници су присуствовали и представници Сталне конференције градова и општина. У оквиру друге фазе пројекта „Подршке локалним самоуправама на путу ка ЕУ“, који реализују у сарадњи са Шведском агенцијом за међународни развој и сарадњу (СИДА), заједно са Ваљевом учествују у изради докумената неопходних за рад Привредног савета – пословника, акционог плана и плана комуникације, али и у успостављању дугорочног рада Привредног савета.

У рад Савета ће бити укључени сви релевантни велики и мали привредници који послују у Ваљеву, поручено је са конститутивне седнице. Такође, Савет ће у своје активности укључити и директоре установа и јавних предузећа у граду, а градоначелник Ваљева ће са својим сарадницима активно учествовати у раду.