У парку на Јадру данас је свечано отворена изложба цвећа и садног материјала, која ће трајати до недеље, 23. априла 2023. године.

„Изузетно ми је задовољство и велика част што сам данас овде испред града Ваљева на отварању изложбе цвећа и садног материјала. Годинама та манифестација није била присутна у Ваљеву, било је нешто у оквиру Тешњарских вечери, али не на овом нивоу и у овом обиму.

Драгутин Кузмановић, помоћник градоначелника града Ваљева

Овом приликом бих желео да се захвалим нашим колегама из „Агроразвоја“, што су после толико година обновили ову манифестацију и ја им желим да ова манифестација има традицију, да сваке године буде у што већем обиму и са великим бројем излагача. Наравно, овом приликом бих позвао и све наше суграђане да посете манифестацију. Ваљево је данас у цвећу, садном материјалу, веома лепо изгледа и дошло је на мапу градова који имају ову манифестацију. Још једном да се захвалим свима и да кажем да ће Град све манифестације подржавати. Ова изложба садног материјала и цвећа иде кроз програм подстицаја у пољопривреди, колеге из „Агроразвоја“ су је уврстиле у тај програм и желим им сву срећу“, поручио је помоћник градоначелника града Ваљева Драгутин Кузмановић.

На изложби је присутно 20 излагача из Ваљева, Крагујевца, Љига, Уба, Барајева и Шапца.

Снежана Бирчанин, „Агроразвој“

„Мени је инспирација био парк Мањеж у Београду. Већ годинама уназад имају сајам холтикултуре, а с обзиром на то да сам годинама радила и живела у Београду, када се реновирао парк то ми је била идеја и ево, идеја је спроведена у дело. С обзиром на то да је радни дан, сајам је посећен и надамо се да ће ова манифестација заживети и да смо направили нешто лепо и ново у граду, односно оживели смо стару традицију изложбе цвећа, која је била последњи пут по неком мом сазнању 1984. године“, казала је Снежана Бирчанин из „Агроразвоја“.

Изложбу цвећа и садног материјала организује предузеће „Агроразвој – ваљевске долине“, уз подршку града Ваљева.