Манифестација „Недеља Музеја“, коју од 9. до 14. октобра организује Народни музеј Ваљево, отворена је у Плавој сали представљањем Завичајног музеја Кнажевац, који је ове године гост манифестације.

Након отварања манифестације „Недеља Музеја“ и представљања Завичајног музеја Књажевац, у Галерији Народног музеја Ваљево реализована је музејска радионица под називом „Исплети своју чарапу“.

Креативним радом на осмишљавању сопствених чарапа, деца су се на занимљив начин упознала са овим културним благом књажевачког краја.

У уторак, 10. октобра, организована је радионица ткања “Преплићемо нити заједно”, за децу узраста од 7 до 10 година, аутора и реализатора Ванде Грујичић.

Током данашњег дана, од 19 до 20 часова на програму је Креативна радионица за децу од 7 до 10 година “Луткица Ица – перлица, вуница, плиш, жичива”, аутор и реализатор: Александра Максимовић.

У четвртак, 12. октобра, од 18 до 19 часова је представа “Некада и сада” ученика првог и петог разреда Основне школе “Нада Пурић” из Ваљева. Након тога, од 19 сати и 30 минута је концерт “Добра вам ноћ, пријатељи” Етно-групе “Ваљевке” КУД-а Крушик.

У петак, 13. октобра, од 18 до 20 сати, следи веома интересантна двочасовна радионица посвећена стариом занату, под називом “Грнчарско коло, грнчарски точак – откривање старог заната” Удружење Караван из Ваљева. Са полазницима ће радити Анђела Кузмановић, грнчар и керамичар и Тијана Марић, ликовни уметник. За учешће се могу пријавити сви заинтересовани, деца и одрасли.

У суботу, 14. октобра, од 12 до 13 часова, следи радионица за децу од узраста од осам до 10 година, “Занимљива математика” коју је приредила Јелена Марковић.

Током манифестације, улаз у Централну поставку Народног музеја, као и посета Муселимовог конака у Ваљеву, за све појединачне посете је слободан.

Све додатне информације и пријава за радинонице путем телефонских бројева 060 398 61 55 Марина или 063 82 18 187 Светлана.