Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић организовао је пријем за најбоље ђаке Ваљева. Ђаци генерације школске 2021/2022. године добили су диплому и новчани део награде – основци 20.000, а средњошколци 30.000 динара. Њима се ова награда додељује у оквиру награде града Ваљева, којом се поводом Дана града Ваљева – 20. марта, награђују најбољи ђаци Ваљева за прошлу школску годину.

Награду града Ваљева је примило 22 ђака генерације – 16 основаца и 6 средњошколаца.

Том приликом Вуковци су награђени паметним сатом. Ове године има укупно 104 носиоца дипломе „Вук Стефановић Караџић“- 66 у основним и 38 у средњим школама.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је на почетку данашњег пријема поздравио ђаке, родитеље, наставнике и директоре ваљевских основних и средњих школа.

„Позвао сам вас данас, да овде у центру Ваљева угостимо и честитамо најбољим ученицима нашег града ове и претходне године. Дакле, данас ћемо дипломама и новчаним износом наградити ђаке генерације прошле школске године. Ова награда се додељује у оквиру Одлуке о награди града Ваљева за 2022. годину.

Након тога ћемо наградити вуковце и ђаке генерације ове школске године. Надам се да ће вам се свидети поклони, који су у духу времена и да ће вас поглед на њих свакодневно подсећати на ваш успех који сте до сада остварили. Надам се да ће вам ово бити подстрек да наставите да вредно радите и у будућности.

Још једном вам честитам од срца и будите сигурни да смо сви ми, као ваши суграђани поносни на све оно што сте урадили у досадашњем школовању“, поручио је градоначелник Ваљева.