Манифестација “Петровдански дани” почиње вечерас у Ваљевској Каменици, у навечерје славе овог села, Петровдана.

Организатори ове традиционалне манифестације најавили су програм, који почиње вечерас од 19.30 часова, на летњој позорници Основне школе “Милован Глишић” у Горњој Каменици. Програм ће бити отворен радионицом за децу “Израда најлепше лиле”, а културно–уметнички програм је припремила фолклорна секција ЦЗНТК “Абрашевић”.

Лирски и прозни састави ђака објављени су у књизи „Лилак“ која ће бити промовисана и која говори о прослави Петровдана у Ваљевској Каменици, рекла је Радмила Настић Антанасијевић, која је и приредила ову књигу. Књига ће бити поклањана свим посетиоцима манифестације.

Традиционално паљење лила, по коме је Ваљевска Каменица постала позната биће организовано након програма, а потом ће уследити ватромет.

Месна заједница овог села прирдиће на Петровдан централну прославу уз резање славског колача и литију која ће ићи од школског дворишта до крста, са почетком од 17 часова.

Миланка Шумански из Удружења жена Ваљевске Каменице каже да жене Каменице подржавају све манифестације које су везане за Каменицу и Град Ваљево.

„Учествујемо са домаћом радиности, са нашом традиционалном храном и позивамо све да нас посете“, рекла је Миланка Шумански.

Организатори манифестације су Удружење песника „Рима“, а подржавају и ловачко друштво “Тића Миловановић”, ОШ „Милован Глишић“ и Удружење жена Ваљевске Каменице. Град Ваљево је ову манифестацију подржао са 150.000 динара.