Међународни дан старијих особа је посебан дан за старије особе широм света. У свету и код нас се обележава 1. октобра, са циљем да се нагласи колико је важно прилагодити окружење у коме живимо потребама и способностима становника трећег доба.
Тим поводом, представнике удружења пензионера је данас примио градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић, који је поздравио присутне и пожелео им добродошлицу.

Градоначелник Ваљева и члан Градског већа Велимир Арсеновић, разговарали су са представницима Покрета трећег доба, Удружења пензионера града Ваљева, Удружења инвалида пензионера, Удружења „Спорт за све“, Удружења пензионера „Крушик“ и Удружења пензионера Планинарског друштва „Маглеш“ .
На данашњем пријему представника старијих особа, чуло се доста корисних предлога. Бесплатан превоз за приградске линије, а не само за градске линије, отварање здравствених амбуланти, отварање пешачких и бициклистичких стаза, само су неки од предлога који су се чули на данашњем састанку.

Градоначелник града Ваљева поручио је да је спреман за сваки вид сарадње и нагласио да ће покушати да заједничким снагама реше проблеме са којима се суочавају наши најстарији суграђани. У разговору са представницима удружења старијих особа, градоначелник је изразио задовољство због завршних радова на Геронтолошком центру, који ће према његовим речима бити на понос свих грађана Ваљева.
Данашњи пријем је завршен са жељама да се у добром здрављу виде ускоро у завршеном Геронтолошком центру, а представници удружења пензионера и инвалида града Ваљева, похвалили су одличну сарадњу коју имају са руководством града Ваљева и захвалили се градоначелнику Ваљева на пријему.