Град Ваљево наставља учешће у акцији „Посади свој хлад“ и у подне je испред Градске управе Ваљево организована подела 100 бесплатних садница белог јасена, које су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија, које желе да озелене места где живимо и којима је важно здравље грађана. Десет садница ће бити подељено ваљевским школама.

Oлга Јанковић, дипломирани инжењер пејзажне архитектуре, запослена у Одељењу за урбанизам у Градској управи Ваљева се захвалила грађанима, који су се одазвали јесењој акцији.
„Ово је наставак активности Града на смањењу аерозагађења. Па смо тако недавно реализовали пројекат пошумљавања, где смо посадили 400 садница које смо добили од Министарства за заштиту животне средине. Посадили смо разне врсте наших аутохтоних сорти на три локације у нашем граду. Прва локација је новоизграђена саобраћајница у Улици Мирка Обрадовића, Насеље Ослободиоци Ваљева и Парк Пећина у коме смо посадили 250 садница“, рекла је Олга Јанковић.
Њена препорука је да грађани ове саднице не саде на јавним површинама, јер то није дозвољено и то је у надлежности Града Ваљева. Препорука је да се бели јасен засади на плацевима и у двориштима, али да се има у виду да је у питању велико дрво, које расте и до 20 метара у висину. С обзиром да су саднице јако младе, потребна је нега и да се редовно заливају, док не ојачају.
Oсим ове јесење акције, овог пролећа је организована прва акција, а према речима Олге Јанковић, подела ће бити настављена и идуће године.