У оквиру Немачке развојне сарадње у партнерству са Министарством туризма и омладине, ГИЗ спроводи пројекат под називом „Подршка младима у руралним подручјима Србије“, који има за циљ да заједно са младима у руралним срединама унапреди њихове економске, социјалне и културне перспективе. Пројекат је намењен младима од 18 до 30 година старости и до 40 година у случају осетљивих група као што су повратници, младе жене и етничке мањине.

Тим поводом, шеф кабинета градоначелника Ваљева Никола Пантелић, заједно са сарадницима из Пољопривредне и саветодавне стручне службе и ЈП „Агроразвој-ваљевске долине“, одржао је радни састанак са представницима пројекта Немачке развојне сарадње.

Према речима Марије Радовановић, вође пројекта, ради се на подстицању, мотивисању и оснаживању младих људи кроз консултације, обуке и менторство, кроз подршку приступима за побољшање економских перспектива. Изграђују се капацитети младих и институција за примену инструмената у локалним заједницама помоћу којих се лакше идентификују потребе младих и обезбеђује њихово активно учешће у процесима доношења одлука у локалним политикама, али и различите активности попут предавања, трибина и слично.

С обзиром на то да у оквиру Немачке развојне сарадње, ГИЗ сарађује се Канцеларијом за младе Ваљево, у оквиру овог пројекта, отворен је Инфо кутак при Канцеларији за младе. Ваљево је дало сагласност да се учионица у ОШ „Здравко Јовановић“ у Брезовицама користи за потребе Омладинског простора за младе у оквиру поменутог пројекта и тим поводом, данас су од представника пројекта Немачке развојне сарадње уручена два лаптоп рачунара Канцеларији за младе Ваљево, који ће бити коришћени у Инфо кутку.

На данашњем састанку договорен је низ активности које ће пре свега користити младим људима, јер ће кроз овај пројекат и наведене активности стећи нова искуства и примети их у практичан рад.