Поносне картице за мајке са троје и више деце „Три плус“, које је Град Ваљево у сарадњи са „Покретом за децу три плус“ из Чачка обезбедио својим суграђанкама и ове године чекају своје власнике.
Право на поносне картице у 2023. години остварило је 590 мајки, које већ од сутра, 15. марта 2023. године, сваког радног дана од 8 – 15 часова у приземљу Градске управе Ваљево на шалтеру број 12, могу преузети своје картице.
Такође, мајке које током ове године роде треће или више деце, могу се пријавити за ову картицу подношењем захтева у Градској управи.

Подела картица је кренула почетком јуна прошле године, када их је преузело око 400 мајки са троје и више деце. Ова картица омогућава остваривање бројних погодности, попут попуста од 10 до 50% код бројних правних субјеката не само у Ваљеву, већ широм Србије.
„Град Ваљево чини све како би мајке у овом граду биле поносне. Мајке уз картице добијају каталог у коме се налазе сви пословни субјекти у граду, у коjима могу остварити одређене попусте. Поред ових попуста, мајке са троје и више деце сада имају и право на бесплатне сате паркинга.

Има још много идеја и радимо на томе да породице са троје и више деце имају још доста погодности. Следећа активност јесте умањење рачуна за комуналије и режије и трудићемо се да ту идеју у што краћем року реализујемо и на тај начин олакшамо породицама са троје и више деце“, поручио је Марко Јевтић, члан Градског већа задужен за социјална питања.

Град Ваљево ће преко ЈКП „Видрак“ мајкама са троје и више деце од 1. априла омогућити и 15 сати бесплатног паркинга, што је такође урађено у сарадњи са Покретом за децу „Три плус“ из Чачка.
Све мајке које имају поносне картице, а које су се регистровале на мобилну апликацију „Три плус“, могу од данас преузети и налепнице за бесплатне паркинг сате, у Служби паркинг контроле ЈКП „Видрак“. Предвиђено је да налепнице буду истакнуте са унутрашње стране ветробранског стакла, како би корисници ове услуге били препознатљиви на паркиралишту.