Данас је у Градској управи Ваљева почело потписивање тројних уговора о суфинансирању мера енергетске санације између Градске управе Ваљева, извођача радова и грађана, у оквиру Програма енергетске санације стамбених зграда, станова и породичних кућа, који спроводе јединице локалне самоуправе на основу Јавног позива Министарства рударства и енергетике.

Министарство рударства и енергетике и град Ваљево су издвојили 20 милиона динара за повећање енергетске ефикасности на стамбеним објектима у Ваљеву.
Ваљево је град са највише пријава грађана, 460 пријављених на конкурсу за енергетску ефикасност.
Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић потписао је уговоре са корисницима мере – постављање изолације са фасадом, а наредних дана очекује се потписивање уговора са осталим корисницима, који су прошли на конкурсу за суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама, стамбеним зградама и становима за 2021. годину.

Град Ваљево ће и ове године учествовати у националном програму унапређења енергетске ефикасности, за шта ће на нивоу Србије бити издвојено четири милијарде динара. У овом кругу, за суфинансирање програма енергетске ефикасности, санације стамбених зграда, породичних кућа и станова у Ваљеву, опредељено је 60 милиона динара, по 30 милиона ће издвојити Министарство рударства и енергетике и град Ваљево. Ваљево је један од три града који су добили највише средстава и у овом кругу.
Грађани Ваљева ће бити обавештени када ће почети пријављивање за овогодишњи програм, за који је протекле недеље потписао уговор у Аранђеловцу заменик градоначелника Ваљева Немања Петровић са потпредседницом Владе и министарком рударства и енергетике проф. др Зораном Михајловић.