У хотелу „Гранд“ на вакциналном пункту Дома здравља од јуче од 16 часова, а наредних дана од 14 часова, почела је вакцинација првом дозом „Синофарма“ без раније пријаве. Истовремено ће наредних дана прву дозу „Синофарма“ добити и грађани који су се пријавили преко е-управе, у терминима који им буду достављени СМС поруком и имејлом. Паралелно ће се према заказаним терминима, одвијати и пријем друге дозе (тзв. ревакцинација).

У току су и организационе припреме за имунизацију на сеоском подручју. Прва акција ће бити у суботу 10. априла од 9 часова у селу Миличиница, у згради школе. Преко Месне заједнице за вакцинацију се пријавило стотинак мештана тог краја, а могу доћи и други заинтересовани житељи. Мобилна екипа ће вакцину дати у неколико домаћинства чији чланови из здравствених разлога не могу доћи на пункт за имунизацију.

Од четвртка 8. априла екипе Службе кућне неге и лечења и Поливалентне патронаже настављају са давањем првих доза у кућним условима, на ширем градском и сеоком подручју, по већ формираним списковима грађана који су се пријавили преко е-управе. У међувремену реализују и ревакцинацију грађана који су на тај начин раније примили прву дозу.

У свим набројаним активностима ради се о имунизацији кинеском вакцином „Синофарм“, која је најпогоднија за транспорт и чување.

Препорука је да грађани без пријаве дођу у поподневним сатима, како би се избегле гужве. Радно време вакциналног места „Гранд“ је од 8 до 20 часова.

Ваљевска болница ће такође од данас па у наредне две недеље спроводити вакцинацију грађана који се нису пријавили за вакцину. У холу Центра за културу од 8 часова ујутру, свим грађанима који нису пријављени до сада преко портала е – управа, биће омогућено да се вакцинишу. Свако ко жели да се вакцинише вакцином кинеског произвођача “Синофарм”, а до сада се нигде није пријављивао, има прилику да у наредних 14 дана то искористи.