Један од важнијих пројеката за развој Дивчибара је пут С6, а идеја овог пројекта је спајање центра Дивчибара са ски стазом Црни врх.

“Идеја о овој саобраћајници датира годинама уназад, али последње две године, откад смо основали „дивчибарски тим“, на челу са градоначелником Лазаром Гојковићем, интензивно смо радили на овом пројекту. Саобраћајница дуга 1,7 км, са великим тротоаром од бехатона, осветљењем и пригодим мобилијаром, представља не само једну од најважнијих саобраћајница која спаја центар и ски стазу Црни врх, већ и како то народски зовемо “корзо” Дивчибара.


Поред реконструкције водоводне мреже и изградње канализације која је у завршном стадијуму, издавања грађевинске дозволе и расписивања тендера за градњу, ово је један од најважнијих и највећих пројеката Дивчибара. Биће то део и почетак изградње самог центра овог места. Пре неколико дана, након издавања грађевинске дозволе, аплицирали смо за средства код Министарства привреде и с обзиром на то да имамо добру сарадњу, искрено се надамо да ћемо их и добити.

Да напоменем да смо пре само двадесетак дана такође издали грађевинску дозволу за нови кружни паркинг у самом центру, а који се директно наслања на ову саобраћајницу и дизајнерски и грађевински је достојан наше свеукупне туристичке замисли центра Дивчибара“, рекао је Владимир Благојевић, члан Градског већа града Ваљева и додао да се посебно захваљује Одељењу за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине, Одељењу за грађевинско земљиште и инфраструктуру, као и Комисији за урбанизам без којих, како каже, све замисли и инвестиције никада не би угледале светлост дана.

Овај пројекат израдила је компанија „ХАРМОНИЈА ПРОЈЕКТ“ из Ваљева, док је за парцелацију пута С6 била задужена фирма „АРХИПЛАН“ из Аранђеловца.