Граду Ваљеву  и градоначелнику Лазару Гојковићу у првој званичној посети је данас био владика Исихије, новоустоличени епископ Епархије ваљевске.

Владика Исихије се захвалио на пријему и рекао да од када је у Ваљеву, увек је срдачно дочекан где год је долазио. Изразио је наду да ће Град Ваљево и Епархија унапредити сарадњу у будућем периоду.

„Црква је спона која држи народ заједно и која даје духовну димензију. Подршка завршетку радова на Храму Васкрсења Христовог показује добар однос Града према Цркви“, рекао је владика Исихије током састанка са градоначелником.

„Добре ствари су на видику, а оне ће омогућити боље пуњење градског буџета, а самим тим ће и Град моћи да издвоји више за подршку Епархији ваљевској.  Ове године смо издвојили 8,5 милиона динара за прву фазу израде иконостаса у новом Храму и ту се нећемо зауставити, јер је овај Храм један од најзначајнијих верских објеката не само у Ваљеву, већ и у Србији“, рекао је градоначелник Лазар Гојковић.

На састанку челника Града и ваљевске епархије и њихових сарадника наглашено је да се сарадња између Града Ваљева и Епархије одвија у многим сегментима живота и да је то важно за напредак града и грађана у материјалном и у духовном смислу.