35. Тешњарске вечери је отворио и подигао заставу државни првак у бициклизму и члан бициклистичког клуба “Спутњик” из Ваљева, Богдану Ангеловском. Њему су се придружили чланови овог клуба.

На платоу код споменика Жикици Јовановићу Шпанцу одржана је презентација нових Шкодиних модела које је припремила ауто – кућа АБЦ тест из Ваљева.

Изложба овогодишњег фестивала Немањићи – рађање краљевине отворена је у Галерија Народног музеја Ваљево у сарадњи са Радио телевизијом Србије. Тим поводом, присутне су поздравили управник Галерије РТС-а, Петар Ђиновић, затим члан Градског већа Ваљева задужен за културу, Ненад Патијаревић и кустос – етнолог у Народном музеју Ваљево, Гордана Пајић.

На конкурс Зелени завичај пристигло је више стотина фотографија, а најуспелијих 10 је приређено за изложбу. Такође, те фотографије су одличан приказ лепота ваљевског краја, те су, према речима Ане Марковић, применљиве и у промотивне сврхе.

Проглашени су победници фото конкурса “Зелени завичај”, а највећи број гласова добила је фотографија Весне Шикић.

Позоришна представа „У свету Бајки“, одиграна је на летњој, отвореној сцени у башти Дома војске у Ваљеву.

У Дворишту ваљевске Библиотеке, одржано је вече домаћег писца Славена Радовановића чиме је, у оквиру 35. Тешњарских вечери, почео садржајан програм “Завичајни књижевни агапе”.

На Летњој позорници на платоу испред Центра за културу одржан је концерт Жељка Самарџића.