На данашњој седници Скупштине града Ваљева, усвојена је Одлука о додели звања Почасни грађанин града Ваљева.

Одборници у Скупштини града Ваљева усвојили су иницијативу за доделу звања Почасног грађанина града Ваљева, коју су поднели одборници у Скупштини града Ваљева Ђорђе Павловић и Драган Поповић Поп. У образложењу поднетог акта наведени су разлози због којих председник Републике Србије заслужује да добије ово звање. Скупштина града Ваљева је наведену иницијативу упутила градоначелнику града Ваљева ради спровођења процедуре прописане Одлуком о установљавању звања Почасни грађанин града Ваљева, након чега је градоначелник Ваљева донео Решење о именовању Комисије за доделу звања Почасни грађанин града Ваљева.

Комисија је једногласно утврдила предлог да се Александу Вучићу, председнику Републике Србије додели звање Почасни грађанин града Ваљева, а одборници су на данашњем заседању усвојили ову одлуку. Након усвајања одлуке, сало Скупштине града Ваљева се проломио громогласни аплауз одборника.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је образложио овај предлог и истакао да је „Александар Вучић, председник Републике Србије који је својом борбеношћу и упорношћу у спровођењу свеобухватних реформи и промена, својим знањем и енергијом суштински  допринео развоју Србије, земље са шансом, државе засноване на највишим стандардима развијеног света.“

„Предузео је храбре, јасне и конкретне кораке на свеобухватној реформи Србије, на јачању њених институција, владавини права, сигурности грађана и финансијској стабилности Републике Србије.

Ваљево цени и поштује залагање председника Републике Србије  и његово учешће у доношењу одлука важних за развој како града Ваљева тако и читавог Колубарског округа. Брзе саобраћајнице које нас приближавају Београду, долазак инвеститора који ће запослити нашу омладину, унапређење туристичких потенцијала Дивчибара, гасификација која ће  решити проблем загађења ваздуха у Ваљеву су само неки од пројеката који нашем граду враћају достојанство, а грађанима Ваљева прилику да граде бољу будућност.

Звање почасног грађанина је највише признање које један град може доделити неком појединцу и тиме исказати захвалност и поштовање, а Александар Вучић то несумљиво заслужује“, закључио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.