Ваљевску гимназију посетио је господин Пјер Кошар, амбасадор Француске у Србији, који је том приликом уручио признање  „Label France Education“.
Директор Гимназије Предраг Јевтић је нагласио да ово није признање само садашњих ученика и професора, већ је то вишегодишњи квалитетан рад и настава. Додели признања присуствовао је и градоначелник Ваљева Лазар Гoјковић.

„За нас је ово изузетан дан, велика част и задовољство да угостимо амбасадора Француске господина Кошара. Ово није признање само садашњих ученика и професора, већ је то један вишегодишњи квалитетан рад, квалитетна настава и изузетно добре промотивне активности, не само француског језика, већ и културе, а то је амбасада Француске и препознала. Затим ту је и рад двојезичног одељења и оно што увек волимо да истакнемо, да је француски језик оно што се воли“, нагласио је Предраг Јевтић, директор Гимназије.
По речима директора Ваљевске гимназије, актив за француски језик у школи је веома квалитетан, што је и потврдило добијено признање.

Амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар је поручио да је Ваљевска гимназија престижна установа, а ова ознака ( признање) је заправо знак изврсности у настави што се француског језика тиче.
„Мислимо да ова ознака изузетности у изучавању француског језика ће додати још помало угледу школе, а има их укупно седам у целој Србији. Ова ознака је на неки начин награда за рад и професорима који учествују у двојезичној настави, али и за професоре предметне наставе и рад директора школе“, нагласио је амбасадор Кошар.

Признање, односно ознака се додељује на предлог француског Министарства иностраних послова и подразумева ангажовање лектора за француски језик који долази у Гимназију, а који ће бити од помоћи за усавршавање језика.
Амбасадор Кошар је том приликом посетио ученике који уче француски језик и поручио да постоје разни програми размене за ученике са партнерским школским установама у Француској, тако да су ђаци често у прилици да одлазе и на размену у Француску.