Након великог успеха јуниорске репрезентације Србије у ватерполу (узраст до 19 година), која је постала првак Европе на Европском првенству у Црној Гори, играче ВК „Валис“ и Ваљевце који су чланови репрезентације, примио је јутрос градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и члан Градског већа Владимир Мишковић.

На Европском првенству које се играло у Подгорици, за репрезентацију Србије играла су тројица играча Ватерполо клуба „Валис“ Александар Ковачевић, Срђан Бауцало и Богдан Гавриловић, а Петар Станић игра за ВК „Шабац“. Станић и Ковачевић су Ваљевци и потекли су у ваљевском Ватерполо клубу „Валису“. Због обавеза, данашњем пријему није присуствовао Богдан Гавриловић.

Градоначелник Ваљева је још једном честитао на великом успеху играчима ВК „Валис“ и младим играчима из Ваљева. Он је изразио задовољство што су пријеми ваљевских спортиста, нарочито ватерполиста све чешћи, јер је то доказ доброг рада тренера, управа клубова, али и врхунских играча који играју у Ваљеву, или су потекли из ваљевских клубова.