Шампионе Европе, репрезентативце јуниорске ватерполо екипе Србије Петра Станића и Александра Ковачевића, данас је примио градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Њих двојица су Ваљевци и играчи Ватерполо клуба „Валис“ и са тренером Мијатом Мијатовићем су наступили на шампионату Европе који се одиграо на Малти протекле недеље. У финалу су савладали репрезентацију Грчке 10:6 и тако донели још једно најсјајније одличје, овај пут у јуниорској категорији, за српски ватерполо спорт.
Градоначелник Гојковић је младим ватерполистима честитао велики успех у име града и у своје име и пожелео им пуно успеха у будућој спортској каријери и у животу. Он је поручио да је граду стало да што пре створи боље услове за бављење воденим спортовима. У том смислу је неопходно реконструисати подлогу на базену у Петници, како би спортисти Ваљева, али и бројни посетиоци базена били безбедни приликом коришћења базена, нарочито у зимској сезони када се поставља тешка конструкција која носи балон.

Потом су млади ватерполисти са председником клуба др Небојшом Стојаковићем одржали конференцију за новинаре, на којој су се похвалили овим успехом, који је потврда доброг рада ватерполо школе ВК „Валис“ која је поред њих двојице, изнедрила мноштво добрих играча.

Овај клуб ће у сезони која је на прагу, наступати у Супер лиги Србије и Регионалној лиги, што је велико признање, али и обавеза не само играча и клуба, већ и града.

Др Небојша Стојаковић је нагласио да од Ваљева очекује још већу подршку, која би била адекватна такмичарском рангу у коме ће наступати, јер је то подстицај за стотине младих који се баве овим спортом у Ваљеву и који бележе добре резултате, али и значајна афирмација града.

Александар Ковачевић и Петар Станић су рођени 2004. године и ученици су Техничке школе у Ваљеву, на смеру мехатроника. Тренирају ватерполо од почетка основне школе и већ две године наступају за репрезентацију Србије. Од ове сезоне, Петар Станић ће каријеру наставити у Шапцу и са дојучерашњим клупским друговима ће одмеравати снаге у оквиру Супер лиге Србије, која стартује почетком октобра.

Млади репрезентативци јуниорске ватерполо екипе Србије истакли су да им је финале шампионата у Европи један од најлепших тренутака у животу и незабораван осећај. Тренутно су у току припреме за Супер лигу Србије и надају се да ће остварити најбоље резултате.