Младе каратисте Клуба 014 Ваљево и њиховог председника Владана Живановића, данас су угостили градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и члан Градског већа задужен за спорт Владимир Мишковић.

Овај пријем је уприличен поводом одличних резултата које је клуб постигао у последње време, а круна је била прошлонедељни наступ у Обреновцу. На 32. Карате турниру „Трофеј Обреновца“, који је одржан у суботу, 3. децембра наступило је преко 70 клубова са око 500 такмичара у разним узрасним категоријама, а међу њима је 19 такмичара Клуба 014 Ваљево, који су освојили 17 медаља.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је честитао младим каратистима на досадашњим достигнућима и пожелео им пуно успеха на будућим такмичењима. Град Ваљево ће наредне године издвојити још више новца за спорт него до сада – 97 милиона динара и још три милиона за школски спорт, што ће клубовима омогућити боље услове за рад и такмичења, поручили су представници Града.

Млади ваљевски каратисти Сара Нешић и Лазар Павловић освојили су злато, Ива Филиповић, Јована Марковић, Анђела Секулић, Ђорђе Митровић, Деспот Смиљанић, Јована Миловановић, Ива Крсмановић и Богдан Павловић освојили су сребрне медаље, док су Ксенија Косић, Алекса Матијевић, Урош Дивнић, Лана Павловић у својим категоријама ката освојили су бронзану медаљу на турниру у Обреновцу.
У категорији борби Даница Миливојевић, Ања Николић и Лена Аћимовић освојили су бронзане медаље. У категорији борби наступили су и Анђела Митровић и Лука Голоскоковић који су у веома јакој конкуренцији пружили свој максимум.

Клуб броји између 50 и 80 чланова, са којима ради квалитетан тренерски тим: Марина Голоскоковић, Предраг Бранковић, Милан Лепојевић. Окосницу клуба чине девојчице, којих је 70% у односу на дечаке.

Клуб тренинге организује у Дому спорта „Генерал Светомир Ђукић“, у Ваљевској гимназији, а финиш увежбавања спроводе у просторијама ЦЗНТК „Абрашевић“. Клуб има велике планове за наредну годину. Очекивања су да ће бар три такмичара наступити на Балканском, а најмање један такмичар на Европском првенству у каратеу. Регистрованих такмичара је 31, што је у рангу много већих карате клубова у Србији, поручили су из Клуба 014 Ваљево на данашњем пријему код градоначелника Ваљева.