Град Ваљево се ове године може похвалити са 142 Вуковца и ђака генерације, 75 основаца и 47 средњошколаца. Њима су данас уручене пропуснице за базене у Спортско-рекреативном центру у Петници, на пријему који су организовали градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и председница Скупштине града Ваљева др Снежана Ракић. Они су са начелницом Школске управе др Зорицом Јоцић, замеником председника Виктором Мићићем и заменицом начелника Градске управе Бранком Росић честитали најбољим ђацима града Ваљева.

Поводом Дана града Ваљева прошлогодишњим ђацима генерације су данас уручене дипломе и новчани део награде и то 20.000 динара за основце и 30.000 динара за средњошколце.

Градоначелник Ваљева је честитао набољим основцима и средњошколцима, наставницима, професорима и директорима школа, али и родитељима на успеху у претходној школској години.

„Данас награђујемо ђаке генерације школске 2020/2021. године, коју добијају диплому и новчани износ од 20.000 динара за основце и 30.000 динара за средњошколце, у оквиру Награде града Ваљева, а такође данас награђујемо и ђаке генерације и вуковце ове школске године пропусницима за базене у Петници. Ваш Град вам на овај начин честита успех у досадашњем школовању, а награде су увек симболичне и никада не могу да буду компензација за све оно што су ваши најближи уложили у вас. С обзиром да сте у досадашњем школовању показали да сте најбољи, ми заиста верујемо да ћете се доказати и у будућем животу и раду и да ћете на најбољи могући начин  допринети себи и својим породицама, свом граду и Србији. Заиста се радујемо вашим будућим успесима и поносни смо на све вас! Желимо да уживате у овом лету“, поручио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић најбољим ђацима.

Потом су направили заједничку фотографију, која ће красити градски билборд и бити подстицај новим генерацијама, да се успех и знање вреднују и цене!