Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је, поводом освајања бронзане медаље на недавно одржаном Европском првенству за младе кошаркаше до 18 година у Турској, примио селектора младе репрезентације Владимира Ђокића и кондиционог тренера Александра Севића и честитао им на успеху који су постигли.

Наш суграђанин Владимир Ђокић се већ истакао у кошаркашким водама, јер је годинама успешан тренер младим селекцијама. Сада му се, као његов помоћник придружио и Ваљевац Алексадар Севић.

Градоначелник Гојковић је изразио наду да ће ови пријеми успешних ваљевских кошаркаша и тренера постати пракса, јер резултати у последње време указују да за српску и ваљевску кошарку нема зиме.

То потврђују одличне партије сениорске репрезентације, чији је доскорашњи капитен био Ваљевац Милош Теодосић и које се управо играју у оквиру квалификација за Светско првенство. Српска кошаркашка будућност је светла, а томе доприносе Ваљевци и као тренери и као играчи.

Прво је велики успех остварио Алекса Ковачевић, као капитен репрезентације Србије до 20 година, када је освојио злато на Европском првенству Б дивизије, које је недавно одржано у Грузији.

Будућност српске кошарке предводе и ваљевски тренери Владимир Ђокић и Александар Севић, који су са репрезентацијом недавно у Турској освојили треће место на Евопском првенству за младе до 18 година.

Охрабрује чињеница да су ови Ваљевци на челу читаве једне генерације играча и тренера, која ће сасвим сигурно, бити окосница српске, али и европске, а надамо се и НБА кошарке! Та генерација сада стасава у ваљевским кошаркашким клубовима и на спортским теренима Ваљева, попут Студента, Пећине, Пете школе, а верујемо у блиској будућности и нове хале спортова.