Синоћ је на Градском тргу у Ваљеву одржана промоција Сабора виолиниста Србије, који се одржава у Прањанима 19, 20. и 21. августа.

Грађани Ваљева имали су прилику да уживају у музицирању врсних мајстора као што је Влада Петровић, Сале Шоу и Огњен Бабић.

Градоначелнику Ваљева Лазару Гојковићу и свим Ваљевцима је том приликом уручена позивница за Сабор виолиниста, након чега се градоначелник обратио и пожелео гостима добродошлицу.

„Изузетно ми је да драго да угостимо наше пријатеље који представљају Сабор виолиниста Србије, који ће се одржати од 19. до 21. августа у Прањанима. Верујем да ће харизматични Гвозден Николић и Караван „Весела фабрика“ који бораве данас у нашем граду, заинтересовати Ваљевце да посете Сабор виолиниста у Прањанима. Ваљево и Ваљевци знају да препознају квалитетну музику, у нашем граду годинама успешно ради и школује врхунске уметнике, а посебно гудаче Музичка школа „Живорад Грбић“ и ја сам сигуран да ће неко од тих талентованих виолиниста узети учешће на Сабору. Ми смо добри домаћини, па вас зато позивам да пре Сабора виолиниста посетите Ваљево и Тешњарске вечери од 4. до 10. августа, позивам све пријатеље широм Србије, а вама желим пуно среће и успешан Сабор“, поручио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Промоција у Ваљеву је трећи наступ јединствене промоције Сабора, на којем ће наступити око 40 врсних виолиниста са подручја целе Србије, али и из иностранства.