У циљу укључења осетљивих група у активности локалне заједнице, члан Градског већа града Ваљева задужен за социјална питања Марко Јевтић, истиче да су урађене бројне услуге, као подршка особама са инвалидитетом.
„Проширили смо услугу личног пратиоца детета за још два пратиоца, коју је до сада на територији нашег града користило тринаесторо деце, а сада ће користити петнаесторо деце. У Клубу особа са инвалидитетом смо ангажовали дефектолога са пуним радним временом, због потреба корисника.

Такође смо на захтев Удружења оболелих од мултипле склерозе, а у сарадњи са Одељењем за инфраструктуру града Ваљева један део раскрсница прилагодили особама са инвалидитетом, ради лакшег приступа саобраћају. У наредном периоду се очекује завршетак свих радова, а план нам је да до краја године урадимо и рампу за улазак у Биоскоп 85, како би све особе са инвалидитетом имале олакшан и лепши друштвени живот“, нагласио је Марко Јевтић.
Јована Тешић, координатор Клуба особа са инвалидитетом је поручила како је дефектолог са пуним радним временом кључна ствар за рад и то због различитих старосних група, нарочито што у досадашњем четворочасовном радном времену, нису могле да се покрију све активности.
Што се тиче услуге личног пратиоца деце, проширена делатност ће знатно смањити листу чекања, а како је рекла координатор и стручни радник Катарина Арсић, ова услуга се од старта показала као велика подршка деци са тешкоћама у развоју, али и њиховим родитељима.