Због све већег броја прегледа, тестирања и анализа, Дом здравља Ваљево је од јуче проширио капацитете за прегледе прехлађених и КОВИД позитивних пацијената. Осим у приземљу, од јуче се ови прегледи обављају и на одељењу Медицине рада (други спрат – леви део). Пацијенте ће прегледати шест лекара истовремено, од понедељка седам. Радно време је од 7 до 22 часа.

Тестирање на присуство вируса и рендген снимање и даље ће се обављати у приземљу, а анализа крви у лабораторији на првом спрату. Остали прегледи одраслих грађана од јуче се обављају у амбуланти Ново насеље, уз радно време од 7 до 20 часова. У две смене ће радити по четири лекара Опште медицине и Медицине рада. У Новом насељу ће функционисати и мини лабораторија.

Дом здравља обавештава грађане да ће здрава деца и труднице у наредном периоду за лабораторијске анализе ићи у Биохемијску лабораторију Опште болнице .КОВИД амбуланта за децу са респираторним инфекцијама и даље ће бити у приземљу Педијатрије – други улаз, док је први део намењен превентивним и систематским прегледима деце. Све остаје исто и када су у питању услуге Гинеколошке службе. За здраве труднице улаз је са задње стране зграде – иза просторија Службе хитне помоћи, а за КОВИД позитивне на бочна покретна врата, десно од главног улаза Дома здравља. Прегледи радника и други специфични прегледи спроводиће се у амбуланти Пети пук.

Подсећамо суграђане да за продужавање хроничне терапије могу користити бројеве телефона 064 8321 997 и 064 8321 431 радним данима од 7.00 до 13.30, као и сајт Дома здравља www.dzvaljevo.rs, кликом на Портал за пацијенте и попуњавањем једноставног формулара који се налази на тој страници.