Данас су почели радови на адаптацији терена код Ваљевске гимназије, за шта је Град Ваљево издвојио 6 милиона динара.

Замишљено је да то буде мултифункционалан простор, који би се поред терена за баскет користио и за одржавање књижевних вечери, концерата, трибина и слично.

„Ово је један од објеката који се не мери по томе колико је издвојено новца, већ по томе шта је све требало урадити да би уопште могли и да почну ови радови. Ми када смо дошли пре неколико година на ове позиције где смо сада, сусрели смо се са неким коментарима људи да то не може да се уради, а ми смо показали да је то могуће, али оно што је најпре било потребно јесте добити сагласност од Републичке дирекције за имовину, јер је ово имовина Републике Србије. Друга ствар коју смо морали урадити, ово је простор заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе, морали смо добити и од њих сагласност, како би била урађена пројекто – техничка документација. То смо све добили, израдили смо пројекто – техничку документацију, издвојили смо средства и од почетка ове календарске године интензивно смо радили на томе.

Са задовољством можемо да кажемо да ће се ући у радове, који подразумевају бетонску подлогу на којој ће бити слој тартана, наравно нови кош и један ред да тако назовем трибиница, да то изгледа као мали амфитеатар, наравно у гранитним коцкама како је Завод и прописао. Добићемо један мултифункционалан простор са којим ће сви грађани бити задовољни, а наравно и сама Ваљевска гимназија, која као што знамо нема спортски објекат, а налази се у центру града“, нагласио је Владимир Мишковић, члан Градског већа.

Према речима директора Ваљевске гимназије, школа је коначно добила прилику да поред терена за баскет, добије и простор који ће служити за организовање бројних програма.

„Коначно смо добили прилику да Гимназија добије прави терен за кошарку и за баскет и то је нека првобитна идеја, а оно што је произашло из тог пројекта је и та нека мултифункционалност самог простора. Оно што је наша жеља била и што ће се остварити је да тај простор има два реда трибина, да може да седне неколико десетина ђака, да могу да се организују концерти, трибине, биће и једна бина, предвиђен је и плато, где може да се смести хор, бенд, наравно биће обезбеђена и струја. Надамо се и сигурни смо да школа овим добија леп простор, не само за спорт, већ и за друге намене“, закључио је Предраг Јевтић, директор Ваљевске гимназије.