У циљу решавања проблема у напајању електричном енергијом насеља у околини Ваљевске Каменице и Ваљева, ангажоване су све расположиве екипе Електродистрибуције Србије – огранак Ваљево, које су већ у претходној недељи спровеле значајне активности на санирању кварова на електродистрибутивној мрежи.

Уклоњено је растиње на најпроблематичнијим местима, а у току су и припремне активности за замену изолатора на 35 kV далеководу  „Ваљево 2“ – Ваљевска Каменица.

Такође, уклоњено је растиње на више траса на 10 kV далеководу за Ставе. У питању су деонице Ваљево 11-Доња Буковица – Јеремијина кућа,  дужине око 4 километра, затим деоница кроз села Бело Поље –Златарић-Доња Буковица,  дужине око 2 километра, деоница Јеремијина кућа према Ваљевској Каменици,  дужине око 3 километра, као и деоница Јеремијина кућа одвајање за Ставе (кроз села Причевић, Белмужевић, Тупанци, Ставе) до магистралног пута Ваљево Лозница,  дужине око 6 километара. 

У складу са договором са састанка који је прошлог петка одржан у Градској управи Ваљева, на којем су учествовали и представници житеља ваљевских села, Електродистрибуција Србије ће, у сарадњи са локалном самоуправом и у наредном периоду наставити са интензивним активностима на санацији и унапређењу електродистрибутивне мреже.

На састанку је такође договорено да ће се планирана искључења, која су неопходна приликом извођења радова, вршити у договору са мештанима ваљевских села.

Треба истаћи и да су прекиди у снабдевању електричном енергијом током протеклог викенда били последица пре свега незапамћеног невремена које је погодило ваљевски крај (јак олујни ветар је на појединим местима чупао дрвеће из корена), које је изазвало додатну штету на електродистрибутивној мрежи. Екипе Електродистрибуције Србије – огранак Ваљево су и те кварове санирале у најкраћем могућем року.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА СРБИЈЕ

Сектор за односе с јавношћу