Скупштина града Ваљева апсолутно стоји иза предлога Комисије за доделу награда града Ваљева, која је свој посао урадила у оквиру закона, својих надлежности и овлашћења, на најбољи могући начин након што су грађани Ваљева предложили кандидате за награду града.


Као што је раније данас у саопштењу Комисије за доделу награда речено, ова Комисија стоји иза одлуке о додели не само награде Малиши Пајковићу, већ и свим осталим лауреатима.

Скупштина града Ваљева је на седници одржаној 11. марта, једногласном одлуком одборника донела одлуку о награди града Ваљева и том приликом нико од одборника није изнео било какве сумње на доделу награде из области пољопривреде Малиши Пајковићу.


Према информацији која је Скупштини града Ваљева достављена из Вишег јавног тужилаштва, оптужница против Малише Пајковића није потврђена, па самим тим одборници Скупштине града Ваљева немају основа да на било који начин пресуђују одузимањем награде, особи против које није подигнута оптужница, а камоли да је осуђивана. Тим пре, што је добитник у области пољопривреде, несумњиво заслужио по свим параметрима награду за свој допринос и резултате у пољопривреди.


Скупштини града Ваљева je oд стране шефа Одборничке групе СПС- Јединствена Србија упућен захтев за сазивање хитне седнице, на којој би се једном добитнику одузела награда града Ваљева. Наведени захтев је неуредан, с обзиром да исти није поднет у складу са Пословником Скупштине града Ваљева, којим је прописано да између осталог, захтев за сазивање хитне седнице мора поднети најмање једна трећина одборника Скупштине а не како је у конкретном случају урађено само један одборник.


Из свега наведеног може се закључити да је ово можда у питању лични рат који одборник Павловић води са Скупштином града Ваљева, добитником награде града и Комисијом за доделу награде граде Ваљева.

Заменик председника Скупштине
Виктор Мићић