Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, разговарао је данас са представницима Студентског парламента ваљевског Одсека Академије струковних студија Западна Србија. Састанак под називом „На кафи са градоначелником“, уприличен је поводом Дана студената 4. априла. Простори где би студенти могли проводити своје слободно време, развој спортско – рекреативних садржаја у граду, животна и професионална перспектива младих људи у Ваљеву након завршених студија, биле су неке од тема данашњег разговора, а говорило се и о свим могућностима будуће сарадње Одсека Академије, некадашње Високе пословне школе струковних студија ВИПОС са Градском управом.

Градоначелник Лазар Гојковић честитао је празник и истакао да је студентски живот време када се стиче највише знања за предстојећи живот и да је Академија једна од најбољих високошколских установа у овом делу Србије, која се врло брзо прилагодила савременим захтевима образовања и тржишта, са атрактивним смеровима и одличним наставним кадром.

„Као градоначелник, поносан сам што у нашем граду ради овако једна озбиљна образовна институција. Свакако да постоји доста простора за будућу сарадњу и настојаћемо да то искористимо на најбољи могући начин у наредном периоду“, поручио је градоначелник, додајући да је разговор са студентима Академије био веома конструктиван, поготово јер је вођен у неформалном амбијенту.

„Причали смо о томе како ће Ваљево изгледати кроз неколико година, унапређењу могућности да остану у Ваљеву након завршетка студудија и од града направе боље место за живот. Такође смо причали о важним инвестиционим и инфраструктурним пројектима који су почели у нашем граду, дотакли се питања спорта и туризма. С обзиром да Академију похађа и доста студената који нису из Ваљева, разговарали смо и о простору где би могли да проводе своје време до повратка кући. Идеја је да у хотелу „Нарцис“, који треба да постане ученички дом, нађемо простор за студенте, као и од зграде Дома војске, како би могли да на садржајан начин проведу своје слободно време“, рекао је градоначелник Лазар Гојковић.

Јелена Ранисављевић, студенткиња Пословне економије, модула Маркетинг, трговина и туризам, захвалила се градоначелнику Ваљева на посети, закључујући да је разговор са њим био изузетно користан.

„Студенти наше Академије су у претходном периоду већ учествовали у неколико пројеката истраживања тржишта за Град и било би нам веома значајно да се та сарадња, на обострану корист, настави. Такође, за наше колеге које нису из Ваљева и не живе у Ваљеву, значајне су биле информације да би Град могао да помогне да се активира простор где би могли да бораве, а то би док траје епидемија корона вируса њима било од велике помоћи“, казала је Јелена.

О значају пословно – техничке сарадње Града и једине државне висикообразовне институције у овом региону, говорио је др Млађен Вићентић, руководилац Одсека Академије.

„Реч је о више области, од стручно – кадровске помоћи наших професора за учешће у пројектима на којима Град конкурише, до различитих истраживачких пројеката које наша институција годинама реализује, а који су увек били везани за Град и потребе наших суграђана. У наредном периоду организоваћемо и састанак представника Одсека Академије из Ужица и Ваљева, с обзиром да наше школе чине Академију Западна Србија, како би се проширила и сарадња два града“, закључио је др Вићентић.