Боља сарадња са околним општинама

На позив председника општине Обреновац Мирослав Чучковић, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је посетио ову београдску општину, која са Ваљевом дели дугу историју заједнчког живота и сарадње.

Иако су сада административно раздвојене општине, које су некада припадале истом округу, Ваљево и Обреновац и данас деле заједничку судбину овог дела Србије. После година слабије сарадње, отварање деонице ауто-пута „Милош Велики“ саобраћајно је још боље повезало две општине. Покретањем фабрике „Меита“ у Обреновцу посао је нашло око 200 Ваљеваца.

Према речима в.д. директора „Електропривреде Србије“  Милорада Грчића све указује да ће сарадња Ваљева и овог јавног предузећа бити успешнија у односу на претходни период.

На простору Дивчибара најкасније до пролећа 2021. године биће изграђена једна трафостаница, што ће пружити позитиван допринос развоју туризма на овој планини. Друга подстаница је трафо који ће омогућити развој индустријске зоне у Ваљеву. Наиме, изградњом брзе саобраћајнице од Иверка до Ваљева, отвара се могућност за развој огромне индустријске зоне на територији града Ваљева, истакао је Милорад Грчић.

Градоначелник Гојковић и председник Чучковић су изразили наду да ће следећи сусрет бити организован у Ваљеву на отварању једне велике фабрике!