Лидл Србија  je данас отвориo врата дугоочекиване продавнице у Ваљеву, на адреси Поп Лукина 45, на простору бивших магацина трговинског предузећа „Дива“.

На отварању Лидла, поред заинтересованих грађана, присуствовао је и градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, који је пожелео добродошлицу великом немачком трговинском ланцу, који је отворио своју 54. продавницу у Србији.

„О Лидлу се све зна и он је најбољи показатељ да су привреда једне земље и града достигли ниво да прате потрошачке потребе становништва.  Овом приликом морам да честитам на успешном пословању и домаћим трговинским ланцима, који годинама квалитетно снабдевају наше потрошаче. Отварање Лидла у Ваљеву је значајно и за запошљавање, јер долази време када послодавци све више цене и плаћају квалитетне раднике, тако да почетак рада још једног модерног продајног објекта иде у прилог свима! Локална самоуправа је поуздан партнер домаћим и страним инвеститорима и желим Лидлу успешан почетак и да останете дуго у нашем граду“, рекао је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, на отварању ваљевског Лидла.

Мартина Петровић, руководилац Корпоративних комуникација у Лидлу Србија је рекла да је, судећи према броју предлога да се отвори продавница у Ваљеву, сигурно да су Ваљевци са нестрпљењем очекивали отварање и да већ познају Лидл, а самим тим, имају висока очекивања:

„Направили смо први корак у испуњавању њихових очекивања и потреба, а предстоји нам унапређење услуге како би Ваљевцима ова продавница постала омиљена трговина. Имамо 35 колега, који сви имају конкурентне зараде. Код нас запослени имају петодневну радну недељу и плаћа се сваки минут рада, што значи да се плаћа и прековремени рад. Обезбеђено је приватно здравствено осигурање под једнаким условима за све, што је важно у времену у којем живимо.“

Што се тиче понуде у ваљевском Лидлу, Мартина Петровић је рекла да има око 1800 производа домаћих и страних произвођача, а посебно је истакла нови Лидл бренд „С љубављу домаће“, који истиче и доноси традиционалне укусе искључиво од произвођача из Србије.

„Заједничким радом и сарадњом са представницима Града додатно смо уредили раскрсницу Владике Николаја и Поп Лукине, ради додатне функционалности. На парцели продавнице је засеђено 60 стабала, који ће додатно оплеменити и озеленети овај простор“, истакла је Мартина Петровић.

У краткотрајној понуди, сваког четвртка кроз тематске недеље прехрамбени асортиман освежава се укусима инспирисаним различитим кухињама света, попут азијске, француске или италијанске.

Поред тога, Лидл кроз свој асортиман нуди и непрехрамбене производе, попут текстила за мушкарце и жене, алата, опреме за домаћинство, спортске реквизите, баштенски намештај и слично.

Ови производи прате сезонске трендове и потребе,  а асортиман се мења и освежава сваког четвртка, на дан када почињу нове акцијске понуде у Лидлу.

Брзе касе и велики пролази између рафова управо је оно што куповину у Лидл продавницама чини лакшом, а нова продавница у Ваљеву имаће и око 130 паркинг места.

Радно време Лидл продавнице по отварању биће од 8 до 22 часа сваког дана у недељи, уз повећану контролу поштовања епидемиолошких мера.